Ongelooflijk maar waar: ik ben de eerste en de enige vrouw in het team van RTL Z-beurscommentatoren. Ik sta regelmatig voor de camera op Beursplein 5, waarvandaan ik live uitleg geef bij de ontwikkelingen op de beurs.

Fantastisch om te doen, want ik ben verslingerd aan de beurs, beleggen en al het economische nieuws.

Daarom praat ik er ook graag over in andere media. Zo kun je me wel eens zien, horen of lezen op BNR Nieuwsradio, WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1, WNL Goedemorgen Nederland op NPO 1, Viva, Beau Monde en Sprout.

Al vanaf het begin van mijn loopbaan, in 2000 hou ik me bezig met economie. Wel moest een docent van de School voor Journalistiek in Utrecht mij erop wijzen dat ik dat wel eens boeiend zou kunnen vinden. Ik begon als economieredacteur bij de Geassocieerde Persdiensten (GPD) en raakte direct geboeid.

Daarna maakte ik kennis met het vak van tv-maken en was ik als redacteur en verslaggever betrokken bij de start van RTL Z. In 2003 dook ik nog dieper de beleggingsmaterie in bij FinanceTelevision, waar ik dagelijks online een veelbekeken beursprogramma presenteerde en samenstelde. Toen ik gevraagd werd om hoofdredacteur van de drukbezochte websites Belegger.nl en Beursduivel.be te worden, twijfelde ik geen moment. In de 5,5 jaar die volgden, kon ik al mijn enthousiasme en liefde voor beleggen en beleggingsnieuws kwijt in deze prachtige websites. Ik richtte er ook het videokanaal Belegger.tv op, waarmee ik ook met bewegend beeld kon bezig blijven.

In 2013 ging ik nog een stapje verder op het vlak van schrijven over beleggen. Ik startte de website  BlondjesBeleggenBeter.nl. Bedoeld als knipoog naar de vele wetenschappelijke onderzoeken waaruit blijkt dat vrouwen beter beleggen dan mannen, wilde ik wel eens zelf testen of dat ook in mijn geval op ging. Er is ook een beursgorilla die jaar na jaar de gemiddelde fondsmanager verslaat. Zou dat voor een blondje precies zo werken?

In het begin was het erg spannend om totaal open te zijn over mijn beleggingen en ook de soms wat emotionele of ‘blonde’ argumenten om iets wel of niet te kopen. Maar het pakt tot nu toe vaak goed uit en dus ben ik er redelijk aan gewend dat iedereen kan zien hoe mijn beleggingsportefeuille, die nu ruim 30.000 euro waard is, eruit ziet. Maar tot mijn eigen verbazing versla ik al een aantal jaar het beursgemiddelde en sta ik bovenaan op enkele analisten- en kooplijsten. Ik ben enorm blij met de rendementen die ik tot nu toe behaalde: 2013 7%, 2014 25%, 2015 24%, 2016 12%.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren