Beleggen is echt niet alleen iets voor heren in grijze pakken. Uit meerdere onderzoeken blijkt zelfs dat vrouwen er beter in zijn dan mannen. Beleggen is vooral een goed idee als je geld over hebt. De bekende vermogensbeheerder Martine Hafkamp en RTL Z beurscommentator Janneke Willemse geven tips en trucs. “Laat je niet leiden door de waan van de dag.”

TEKST: MARLOES DE MOOR

(….)
Janneke Willemse is presentatrice, financieel journalist en beurscommentator bij RTL Z. Ze is zelf ook belegger en publiceert sinds 2013 haar hele portefeuille op haar website BlondjesBeleggenBeter.nl. Een van haar tips: “Niet teveel kopen of verkopen.”

Met hoeveel geld beleg je?
In 2003 begon ik met een klein bedrag van € 500. Gewoon om eens te kijken wat er zou gebeuren. Tien jaar later ging ik serieuzer te werk en startte met € 5.000 euro. Inmiddels heb ik € 20.000 euro op mijn beleggingsrekening gestort.

Wat maakt beleggen nou zo leuk?
Het kan heel spannend zijn. Wat moet je doen als je de koersen ziet dalen? Ik heb bijvoorbeeld aandelen Ahold. De koers was dit jaar niet erg goed. Een concurrent in Amerika gaf een winstwaarschuwing af, waarna de koers daalde/ In juni nam Amazon supermarktketen Whole Foods over, wat ook weer een bedreiging voor Ahold is. Hierdoor zakte de koers nog verder. Ik heb tot nu toe niks gedaan en twijfel over wat ik moet doen. Ik ga me er eerst verder in verdiepen.

Klik op de foto om het hele interview (pdf) te lezen.
In Gooisch: ‘Beleggen kan heel spannend zijn’