“Iedereen kan beleggen” – 10 januari 2017 – VIVA

Beursontwikkeling

Janneke Willemse van BlondjesBeleggenBeter.nl • Verdient lekker want: met de juiste keuzes word je misschien wel slapend rijk • Kun je zeker als je: niet te snel in de stress schiet en ook je verlies kunt nemen

“Iedereen kan beleggen. Je hoeft er niet eens veel over te weten, je gezond verstand gebruiken is genoeg. Daarnaast kun je eerst oefenen met nepgeld, bijvoorbeeld via het ‘RTL Z Beursspel’. Het gaat vooral om drie dingen: spreiding, lage kosten en lange termijn. Extra leuk is om aandelen van je favoriete merken te kopen en over die bedrijven het nieuws in de gaten te houden. Zo heb ik zelf aandelen Netflix. De allermakkelijkste manier is het kopen van ETF’s, ook wel indextrackers genoemd. Dat is een mandje van aandelen waardoor je met een klein bedrag al heel goed gespreid belegt, in bijvoorbeeld 500 verschillende bedrijven.

‘Hoe meer je wilt, hoe meer risico je neemt’

Gaat het met eentje niet goed, dan merk je er niet zo heel veel van, want dan zijn er nog 499 andere bedrijven die de klap voor je opvangen. Onthoud wel dat je niet alleen geld kunt verdienen met beleggen, maar ook kunt verliezen. Hoe meer je wilt, hoe meer risico je neemt. Als je gaat voor alles of niets, krijg je inderdaad alles of niets. Zelf heb ik eerder mijn geld met 25 procent zien groeien en dit jaar zit ik op 6 procent, nog altijd meer dan op een spaarrekening.”

Lees het hele artikel met meer tips van anderen op Blendle >

Bewaren

Bewaren

Bewaren

‘Iedereen kan beleggen’ (VIVA 10 januari 2017)
Getagd op: