Charlotte van Drimmelen maakte de interviewserie Lekker belegd voor LINDA 172. Hieronder het interview met Janneke Willemse.

Lekker belegd

Ze buigen zich dagelijks likkebaardend over crypto’s en beurskoersen en smullen van grillige grafieken. Vrouwen zijn nou eenmaal beter met geld.

‘alsof ik in een pageturner zit’

JANNEKE WILLEMSE (43) is journalist, presentatrice en eigenaar van blondjesbeleggenbeter.nl. Ze heeft tot nu 48.000 euro verdiend met aandelen.

“Op de middelbare school probeerde een docent me uit te leggen hoe koersen bewegen: ‘Als de winst van een bedrijf stijgt, kan de koers tóch dalen.’ Daar snapte ik geen bal van. Mijn eerste baan was op een economieredactie. Hilarisch, want tot ik daar aan de slag ging, had ik een afkeer van cijfers. Eenmaal aan het werk begon ik het financiële wereldje toch interessant te vinden.

In 2003 werd ik presentatrice van een online beursprogramma. Een prima manier om meer kennis te vergaren. Mijn eigen beleggingsavontuur begon met 500 euro. Gewoon een beetje prutsen. Ik ging voor kortetermijnhandel en kocht turbo’s op de olieprijs. Op één ding hoorde ik iedereen hameren: je moet spreiden. Over verschillende landen en sectoren. Alle beginnersfouten heb ik gemaakt en lang ben ik tevergeefs op zoek geweest naar dé manier. Maar niemand weet van tevoren wat de juiste beslissing is.

Ik laat mijn aandelen nu zo lang mogelijk met rust; te veel bewegen werkt niet. Soms voelt het alsof ik in een pageturner zit: hoe loopt dit af? Welke bedrijven floreren en welke vallen om? Tesla heb ik in augustus verkocht. Ik had geen zin meer om mijn geld aan zo’n grillige topman als Elon Musk te geven. De winst die ik maak is voor later. Maar misschien denk ik morgen wel: fuck dat pensioen, ik ga een tijdje niet werken en overal ter wereld in de mooiste rooftopbars cocktails drinken.”

In LINDA: ‘alsof ik in een pageturner zit’
Getagd op: