Gratis beleggingsles voor iedereen die wil leren beleggen. Janneke Willemse legt in een serie video’s de basis van beter beleggen uit.

Waarom is het goed om voor een langere termijn te beleggen? En uit hoeveel jaar bestaat die dan? Hoeveel impact hebben kosten op je rendement? Spreiden is een belangrijke succesfactor, maar hoe doe je dat precies? Op al dit soort vragen geeft Janneke uitleg in een aantal korte beleggingslessen die zijn opgenomen in de studio van RTL Z.

Hoewel Janneke sinds het jaar 2000 werkte als financieel economisch journalist, duurde het nog tot 2013 voor ze begon te beleggen met haar eigen geld. Daarvoor had ze al wel wat geëxperimenteerd op de beurs, maar nu was er plotseling een duidelijk doel: haar pensioen. In 2013 werd Janneke namelijk zzp’er, en dat betekende dat er geen werkgever meer was die haar op weg kon helpen met een pensioenpotje.

Daarnaast wilde Janneke ook graag ervaren hoe het nou is, als je met ‘serieus’ geld actief bent op de beurs. Of je nou als journalist vanaf de zijlijn verslag doet van de marktontwikkelingen, of ook daadwerkelijk in je portemonnee geraakt wordt als de koersdalen: het is een heel andere ervaring.

Op 1 januari 2013 startte Janneke met haar eigen geld. Haar hele portefeuille en haar overwegingen bij het doen van een aan- of verkoop zijn te volgen op haar website BlondjesBeleggenBeter.nl. Als je naar haar rendement kijkt, maakte ze vooral beurssuccessen mee, maar ook de beursblunders worden vermeld.

Alle ervaring en kennis die Janneke in haar jaren als financieel journalist en particulier belegger heeft opgedaan, heeft ze samengebracht in de 10 basislessen voor de RTL Z Beleggersacademy. Na het bekijken van deze videolessen kom je een stuk beter beslagen de beurs op.

Janneke geeft beleggingsles: de RTL Z Beleggersacademy
Getagd op: