Vandaag publiceert De Telegraaf twee artikelen én een video over het feit dat vrouwen beter beleggen dan mannen. En in alle drie zit ik :-)

 1. Hou je emoties in bedwang
  Vrouwen hebben hun emoties op de beurs onder controle. Dus wil jij als man beleggen als een vrouw, dan zul je dat ook moeten doen. En dat betekent: blijven zitten en niet bij ieder nieuwtje ineens verkopen, want dan haal je echt flinke verliezen.
 2. Overschat jezelf niet, doe je huiswerk
  Vrouwen zijn veel minder van zichzelf overtuigd. Daar waar een man nog wel eens kan denken: “Ik zit sowieso goed”, daar gaat een vrouw eerst goed haar huiswerk doen en ook nog eens een ander om advies vragen. Dus doe dat ook als man: lees je goed in, vraag een ander om z’n mening, en beslis dan of je iets gaat kopen of verkopen.
 3. Handel zo weinig mogelijk
  Als man heb je de neiging om heel vaak te willen handelen, veel en vaak aan- en verkopen: doe dat vooral NIET.
 4. Spreid je kansen
  Vrouwen zetten niet al hun geld op één paard. Dat betekent ze kopen meerder aandelen in verschillende sectoren spreiden heet dat. dat moet jij als man ook doen, niet denken dat dat ene aan jou wel even de winst gaat brengen
 5. Geen versnellers inzetten
  Wat ik zie is dat vrouwen veel minder vaak in producten met een hefboom beleggen. Dus ze beleggen niet met geleend geld. Wil jij als man je kans op verlies zoveel mogelijk beperken en dus zoveel mogelijk winst behalen, zwicht dan niet voor die hefboom, ga niet beleggen met geleend geld.

 

In De Telegraaf: Tips om te beleggen als een vrouw