Presentatrice RTL Z Beursspel - Foto: Euronext

Janneke Willemse presenteert de nieuwe editie van het RTL Z Beursspel. Om te vieren dat het spel op 28 maart van start gaat, opende zij vandaag bij Euronext officieel de beursdag. Samen met het team van RTL Z en ING Sprinters stond Janneke op Beursplein 5 op het balkon.

De eerste editie van het RTL Z Beursspel werd in 2011 ook al door Janneke Willemse gepresenteerd. Daarna waren onder andere RTL Z-presentatoren Roland Koopman en Elianne Kuepers te zien.

Meedoen met het RTL Z Beursspel

Iedereen kan meedoen. Je belegt met 100.000 euro aan fictief geld, maar verder werkt alles zoals in het echt. Mooi dus als je eens wilt kijken hoe het kopen en verkopen van aandelen, obligaties, opties en sprinters iets voor jou is. En ben je een ervaren handelaar? Dan is het ook leuk om mee te doen, want je kunt een verzorgde reis van 8 dagen naar Ibiza winnen.

Vanaf komend weekend kun je je aanmelden op rtlzbeursspel.nl . Het spel start op maandag 20 maart om 08.00 uur.

De eerste uitzending van het beursspel op tv is op dinsdag 28 maart. Daarna zijn we er iedere donderdag en dinsdag. De laatste uitzending is na 6 weken op dinsdag 2 mei met de finale uitzending.

Janneke: “Geen geluk in het spel, maar wel in het echt”

Willemse: “Ik zal zelf ook meedoen aan het spel, maar denk niet de winnende tactiek te hebben. Om in een dergelijke korte periode te kunnen winnen, moet je namelijk veel risico nemen. Bijvoorbeeld door heel duidelijk voor één richting of aandeel te kiezen. Ook het inzetten van producten met hefbomen kan je rendement versneld vergroten en laat dat nou net iets zijn waar ik nooit goed mee zit, met die hefbomen.

In mijn eigen, echte, portefeuille (bekijk ‘m op BlondjesBeleggenBeter.nl) beleg ik alleen in aandelen. Daarmee loop ik ook heel wat risico, maar ik hoef er niet dagelijks de koersen voor in de gaten te houden. Ik beleg voor de lange termijn en ga er vanuit dat aandelen over het algemeen steeds meer waard zullen worden. Tot nu toe heeft dat me behoorlijk wat rendement opgeleverd. (2013: 7%  2014: 25%  2015: 24%  2016: 12%)”

In het RTL Z Nieuws vertelt Janneke wat er zo leuk is aan het spel. Bekijk de video >
(Het gesprek met Janneke Willemse begint op 10:00 minuten)

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Janneke presenteert het RTL Z Beursspel 2017 en opent officieel de beursdag op Beursplein 5
Getagd op: