Janneke Willemse is freelance presentatrice, journalist en enthousiast belegger. 

Ze presenteerde de talkshow WNL op Zondag en is nu te zien op RTL Z als presentatrice en beurscommentator.

Als veelgevraagd dagvoorzitter staat ze op podia binnen én buiten de financiële sector.

Naast haar presentatiewerk is ze enthousiast doe-het-zelf-belegger met een eigen blog (BlondjesBeleggenBeter.nl), waar iedereen kan meekijken naar haar beleggingssuccessen en -mislukkingen.

Ook geeft ze regelmatig lezingen over starten met beleggen en waarom vrouwen beter beleggen dan mannen.

Prijzen en nominaties:

  • Winnaar Beste Beleggingsexpert – Gouden Stier 2018
  • Genomineerd voor Aanstormend Talent Award – Gouden Televizier-Ring (2014)
  • Nr. 6 in ‘De 25 slimste blondjes’ – JFK Magazine
  • Viva 400, categorie Knappe Koppen (2013)
  • Beursbabe 2004 en 2005 – IEX

Loopbaan

Janneke begon in 2000 als economieredacteur bij de GPD, waar ze het uiteenspatten van de internetbubbel van dichtbij meemaakte. Bij de start van financiële nieuwszender RTL Z begon zij als redacteur en verslaggever voor die zender. Vervolgens werkte ze in verschillende banen bij Pieter Storms’ Breekijzer, FinanceTelevision, AT5-programma Amsterdam Inc en Novum Nieuws.

Van 2007 t/m 2013 was ze hoofdredacteur van beleggingssites Belegger.nl en Beursduivel.be. Die baan zegde ze op, om zich per 1 mei 2013 als freelancer volledig op het presenteren te storten.

Haar start als zp’er (zelfstandig presentatrice) kreeg een vliegende start bij de wekelijkse talkshow WNL Op Zondag op NPO 1. Als presentatrice van dat programma werd Janneke in september 2014 genomineerd voor de Aanstormend Talent Award bij de Gouden Televizier-Ring.

In 2013 startte Janneke de website BlondjesBeleggenBeter.nl, een knipoog naar de vele onderzoeken waaruit blijkt dat vrouwen beter beleggen dan mannen. Iedereen kan meekijken met haar successen én ‘blonde’ mislukkingen of een van de workshops over beleggen volgen. 

Bekijk hier hoe je contact kunt opnemen met Janneke >>