Presentatrice, journalist en blonde belegger

Janneke Willemse

over janneke

Janneke Willemse is presentatrice, journalist, enthousiast belegger met een eigen blog, auteur en beleggingsjuf.

Janneke begon in 2000 als economieredacteur bij de GPD, waar ze het uiteenspatten van de internetbubbel van dichtbij meemaakte. Bij de start van financiële nieuwszender RTL Z begon zij als redacteur en verslaggever voor die zender. Vervolgens werkte ze in verschillende functies bij Pieter Storms’ Breekijzer, FinanceTelevision, AT5-programma Amsterdam Inc en Novum Nieuws.

Van 2007 t/m 2013 was ze hoofdredacteur van beleggingssites Belegger.nl en Beursduivel.be. Die baan zegde ze op, om zich per 1 mei 2013 als freelancer volledig op het presenteren te storten.

Haar start als zp’er (zelfstandig presentatrice) kreeg een vliegende start bij de wekelijkse talkshow WNL Op Zondag op NPO 1. Als presentatrice van dat programma werd Janneke in september 2014 genomineerd voor de Aanstormend Talent Award bij de Gouden Televizier-Ring.

In 2013 startte Janneke de website BlondjesBeleggenBeter.nl, een knipoog naar de vele onderzoeken waaruit blijkt dat vrouwen beter beleggen dan mannen. Iedereen kan meekijken met haar successen én ‘blonde’ mislukkingen of een van de workshops over beleggen volgen.  Haar inleg van 20.000 euro is in 7 jaar verdrievoudigd. 

Haar boek Blondjes Beleggen Beter (januari 2020) kreeg als eerste beleggingsboek ooit een notering in de CPNB Bestsellerlijst. Met meer dan 30.000 verkochte exemplaren is het boek een officiële bestseller.

In haar online training Super Simpel Beleggen legt Janneke de basisprincipes van beleggen uit en helpt ze beginnende beleggers bij het bouwen van hun eigen, goed gespreide, lange termijnportefeuille.

Janneke is nu te zien op RTL Z als beurscommentator en presentatrice van het RTL Z Beursspel en RTL Z Online Seminars.

Janneke staat op podia binnen én buiten de financiële sector, waar ze als dagvoorzitter, moderator en interviewer het beste haalt uit sprekers en publiek. Ook geeft ze regelmatig lezingen over starten met beleggen en waarom vrouwen beter beleggen dan mannen.

Winnaar Beste Beleggingsexpert – Gouden Stier 2018

Genomineerd voor Aanstormend Talent Award – Gouden Televizier-Ring (2014)

Nr. 6 in ‘De 25 slimste blondjes’ – JFK Magazine

Viva 400, categorie Knappe Koppen (2013)

Beursbabe 2004 en 2005 – IEX

Foto’s

 Opdrachtgevers die Janneke hebben geboekt voor een event en media die Janneke hebben geïnterviewd, kunnen via onderstaande knop foto’s downloaden.  

bekend van

Dit zeggen opdrachtgevers over janneke

‘Het is heel prettig samenwerken met Janneke. Als debatleider van ons online debat ‘Beleggingsvisie’ was ze de perfecte match. Veel ervaring, prettige persoonlijkheid en ze kan heel snel schakelen. Ook van onze kijkers kreeg ze een 8.5’

Mayra Smit

ONE Business – Grip op je Vermogen

“De samenwerking met Janneke is prima bevallen. Ze bereidt zich gedegen voor en komt goed over op het podium. Bezoekers waren blij met het programma (behalve de iets te lange zit) en we kunnen Janneke dan ook van harte aanbevelen.”

Marieke Endert

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord NHNext